COVID-19 ile eş zamanlı gelişen uzamış postpartum katatonik psikoz olgusunun elektrokonvülzif terapi ile tedavisi: Bir olgu sunumu

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2021

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Türkiye Sinir ve Ruh Sağlığı Derneği

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Özet

GİRİŞ VE AMAÇ: Postpartum psikoz doğum sonrasında yaygın olarak görülebilen psikiyatrik fenomenlerden biridir. İnsidansı 1000 canlı doğumda 1-2 olarak raporlanmıştır. Bir çalışmada postpartum psikoz olgularının beşte birine katatoni tablosunun eşlik ettiği gösterilmiştir. Gerek postpartum psikoz gerekse katatoni olguları acil psikiyatrik müdahale gerektirmesi bakımından oldukça önemlidir. Biz de bu olguda COVID-19 enfeksiyonu ile eş zamanlı olarak postpartum katatonik psikoz gelişen vakamızı sunuyoruz. Bu olgu sunumu için hastamızdan onam alınmıştır.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

COVID-19 Virüs, Katatoni, Postpartum Dönem, Psikoz

Kaynak

Türk Psikiyatri Dergisi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

32

Sayı

3

Künye

Amil, B. ve Enginar, H. (2021). COVID-19 ile eş zamanlı gelişen uzamış postpartum katatonik psikoz olgusunun elektrokonvülzif terapi ile tedavisi: Bir olgu sunumu. Türk Psikiyatri Dergisi, 32(3), 51-51.