Laparoscopic myomectomy of a giant myoma dev myomun
Yükleniyor...
Dosyalar
Tarih
2014
Yazarlar
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları EAH
Erişim Hakkı
info:eu-repo/semantics/openAccess
Özet
Laparoscopic myomectomy of large myomas are rare and needs expertise. Myomas up to 12 cm in diameter have been managed by laparoscopy. We report a case in which a myoma 25 cm in diameter was excised successfully by laparoscopy. No complications were seen.
Büyük myomların laparoskopik myomektomisi nadir yapılır ve deneyim gerektirir. Çapı 12 cm. ye kadar olan myomlar laparoskopik olarak çıkartılmaktadır. Bu yazıda, çapı 25 cm olan ve laparoskopik olarak başarılı bir şekilde çıkartılan bir myom vakası sunulmaktadır. Operasyon sonrası herhangi bir komplikasyon gözlenmemiştir.
Açıklama
Anahtar Kelimeler
Myoma, Laparoscopy, Myom, Laparoskopi
Kaynak
Medical Bulletin of Zeynep Kamil
WoS Q Değeri
Scopus Q Değeri
Cilt
45
Sayı
4
Künye
Ovalı, S. ve Zorlu, C. G. (2014). Laparoscopic myomectomy of a giant myoma dev myomun. Medical Bulletin of Zeynep Kamil, 45(4), 175-177.











