Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
18-30 yaş arası üniversite öğrencilerinde duygusal açlık ve yeme davranışında etkili psikolojik faktörler
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Duyguların insanlardaki yeme davranışlarını etkilediği bildirilmektedir. Sağlığı olumsuz yönde etkileyen yeme davranışlarının belirlenmesi ve gelişiminin önlenmesi, fiziksel, duygusal ve sosyal sorunları azaltarak bireylerin ...
Postmenopozal kadınlarda serum ferritin düzeyinin beslenme ve obezite ile ilişkisinin araştırılması
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Menopoz kadınların hayatında yaşlanma ile birlikte doğal olarak gelişen önemli bir geçiş dönemidir. Postmenopozal kadınlarda, değişen metabolizma nedeniyle kronik hastalıkların görülme riski artar. Vücutta demir durumunun ...
Yetişkin bireylerde tatlı tüketimi ve duygudurum değişiklikleri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Duygusal yeme davranışı stres, üzüntü, mutluluk ve depresyon gibi duygudurum değişiklikleri ile ortaya çıkan, zamanı belli olmayan ve belirli besinlere karşı hissedilen psikolojik yeme türlerinden biridir. Yapılan çalışmalarda, ...
Özel eğitim alan çocuklarda beslenmenin büyüme ve gelişme üzerine etkisi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Amaç: Bu araştırma, İstanbul Eyüp Dilbade Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine başvuran, 4-16 yaş aralığında Serebral Palsi tanısı almış olan çocukların beslenme durumlarının büyüme ve gelişme üzerine etkisini saptamak ...
Hayvansal kaynaklı beslenmenin fare davranışları üzerine etkisi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Beslenme insanların en elzem gereksinimlerinin başında gelmektedir ancak temel bir ihtiyaç olmaktan çok daha fazlasıdır. Beslenme alışkanlıklarımızın bizi davranışsal olarak nasıl etkilediğinin, genlerimiz, bilişsel ...
Türkiye A Milli Güreş Takımındaki sporcuların ağırlık kaybı dönemlerindeki beslenme ve kaygı durumları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışma, Türkiye A Milli Güreş Takımındaki 18 yaş üstü sporcuların ağırlık kaybı dönemlerindeki beslenme ve kaygı durumları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma; serbest stil kadın ve ...
Gestasyonel diyabetli bireylerin beslenme durumlarının değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Gestasyonel diabetes mellitus (GDM), gebelik sırasında başlayan ya da ilk tanısı Oral Glukoz Tolerans Testi (OGTT) sırasında ortaya konan çeşitli derecelerdeki karbonhidrat intoleransıdır. Gebelik diyabeti ciddi maternal ...
Masa başı çalışan yetişkinlerin kahve ve besin tüketimlerinin uyku kalitelerine olan etkilerinin değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu araştırma, masa başı çalışan bireylerin beslenme alışkanlıkları ve kahve tüketimleri ile uyku kaliteleri arasındaki ilişkiyi değerlendirmek amacıyla planlanmıştır. Çalışmanın anket formu Ekim 2019-Kasım 2019 tarihleri ...
Uçuş görevlilerinin rutin yaşamlarındaki değişmenin beslenme, uyku düzeni ve bazı biyokimyasal parametrelerine yansısı
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Rutin yaşamdaki değişme, vücudun sirkadyen ritmi / saatin bozulması ile ilişkili bir kavramdır. Sirkadyen saat, insan sağlığı için önemli olan 24 saate yakın çeşitli biyolojik ritimlerden sorumludur. Günümüzde sirkadyen ...
Mononükleer kan hücrelerinde mitokondriyal aktivite ölçüm metodunun geliştirilmesi ve ramazan orucunun bu aktiviteye etkisi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu tez çalışmasında, genel sağlık durumunun veya vücuttaki metabolik değişikliklerin bir göstergesi olabilen mitokondriyal fonksiyonun ölçülebilmesi için uygun bir metodun geliştirilmesi ve Ramazan orucunun bireylerin ...