Ara
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
Food allergy knowledge, attitude and practices of restaurant employees in İstanbul, Turkey
(2020)
With the significant increase in fatal cases of allergic reactions, the issue of food allergy has attracted the attention of authorities, particularly food allergy competence and practices among food handlers. The purpose ...
Türk mutfağındaki fonksiyonel gıdaların gastronomi turizmi açısından önemi
(2019)
İnsanların öncelikli ihtiyaçlarından olan beslenme, aynı zamanda temel bir motivasyondur.
Günümüzde beslenme, yeni bir yemeği tatmak ve farklı lezzetler ve aromalar deneyimlemek
uğruna seyahat edilen bir amaç haline ...
Yiyecek-içecek sektöründe sürdürülebilirlik ve yenilikçi yaklaşımlar
(2020)
Doğal kaynakların verimli kullanımının öneminin artmasıyla birlikte, yenilenebilir ve etkin
kaynak kullanımı elzem hale gelmiştir. Küresel tehdit unsuru haline gelen sera gazı emisyonu,
yeşil alanların tahribi, bilinçsiz ...
Changes in chicken meat proteins during microwave and electric oven cooking
(Wiley, 2020)
Alterations in proteins and some functional properties of chicken thigh (TM) and breast meats (BM) cooked with microwave oven (MWO) were evaluated in comparison to traditional electric oven (EO). Cooking loss in both TM ...
Toplu yiyecek üretimi gerçekleştiren işletmelerde fiziki mutfak planlaması
(Rahman TEMİZKAN, 2023)
Bu araştırmanın amacı toplu yiyecek üretimi gerçekleştiren işletmelerin fiziki mutfak planlamasının incelenerek yeterliliklerinin saptanması ile bu işletmelerde üst düzey pozisyonda görev alan kişilerin konu hakkındaki ...
Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşleri
(2022)
Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri ...
Comparative study on microwave and tray drying of beef: Effect of partial salt replacement on drying kinetics and structural characteristics
(Universiti Putra Malaysia, 2024)
Beef cuts were dried by tray drying (TD), microwave drying (MD), and TD+MD. Salting as pre-treatment was carried out with NaCl or NaCl+KCl salts to evaluate the effect of sodium reduction. The beef was divided into nine ...
Comparative study on nutraceutical and sensorial characteristics of saffron (Crocus sativus L.) cultivated in Iran, Spain, and Türkiye
(2024)
BACKGROUND: Quality properties of 14 saffron samples from Iran, Spain, and Türkiye were compared. RESULTS: Significant differences were observed between anthocyanins, volatile compounds, fatty acids, total phenolic content, ...