Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Collections in this community
-
Bildiri Koleksiyonu [0]
Proceeding Collection -
Diğer Yayınlar Koleksiyonu [2]
Other Publications Collection -
Kitap Bölümü Koleksiyonu [0]
Book Chapter Collection -
Kitap Koleksiyonu [0]
Book Collection -
Makale Koleksiyonu [6]
Article Collection
Recent Submissions
-
Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşleri
(2022)Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri ... -
Toplu yiyecek üretimi gerçekleştiren işletmelerde fiziki mutfak planlaması
(Rahman TEMİZKAN, 2023)Bu araştırmanın amacı toplu yiyecek üretimi gerçekleştiren işletmelerin fiziki mutfak planlamasının incelenerek yeterliliklerinin saptanması ile bu işletmelerde üst düzey pozisyonda görev alan kişilerin konu hakkındaki ... -
Advanced osmotic dehydration techniques combined with emerging drying methods for sustainable food production: Impact on bioactive components, texture, color, and sensory properties of food
(Wiley, 2022)The food industries are looking for potential preservation methods for fruits and vegetables. The combination of osmosis and drying has proved the efficient method to improve the food quality. Osmotic dehydration is a mass ... -
Türk mutfağındaki fonksiyonel gıdaların gastronomi turizmi açısından önemi
(2019)İnsanların öncelikli ihtiyaçlarından olan beslenme, aynı zamanda temel bir motivasyondur. Günümüzde beslenme, yeni bir yemeği tatmak ve farklı lezzetler ve aromalar deneyimlemek uğruna seyahat edilen bir amaç haline ... -
Yiyecek-içecek sektöründe sürdürülebilirlik ve yenilikçi yaklaşımlar
(2020)Doğal kaynakların verimli kullanımının öneminin artmasıyla birlikte, yenilenebilir ve etkin kaynak kullanımı elzem hale gelmiştir. Küresel tehdit unsuru haline gelen sera gazı emisyonu, yeşil alanların tahribi, bilinçsiz ... -
Göbeklitepe’nin gastronomi turizmi bağlamında değerlendirilmesi
(2021)Gastronomi turizmi üzerine literatürde birçok tanım yapılmıştır. Kısaca gastronomi turizmi; tüm gastronomik faaliyetleri keşfetmeyi, tatmayı ve hazlarını hissetmeyi ana amaç olarak görüp, gastronominin kapsamına giren her ... -
Food allergy knowledge, attitude and practices of restaurant employees in İstanbul, Turkey
(2020)With the significant increase in fatal cases of allergic reactions, the issue of food allergy has attracted the attention of authorities, particularly food allergy competence and practices among food handlers. The purpose ... -
Changes in chicken meat proteins during microwave and electric oven cooking
(Wiley, 2020)Alterations in proteins and some functional properties of chicken thigh (TM) and breast meats (BM) cooked with microwave oven (MWO) were evaluated in comparison to traditional electric oven (EO). Cooking loss in both TM ...