Kurum Yazarı "Olum, Emine" Makale Koleksiyonu İçin Listeleme
-
Comparative study on microwave and tray drying of beef: Effect of partial salt replacement on drying kinetics and structural characteristics
Olum, Emine; Candoğan, Kezban (Universiti Putra Malaysia, 2024)Beef cuts were dried by tray drying (TD), microwave drying (MD), and TD+MD. Salting as pre-treatment was carried out with NaCl or NaCl+KCl salts to evaluate the effect of sodium reduction. The beef was divided into nine ... -
Türk mutfağındaki fonksiyonel gıdaların gastronomi turizmi açısından önemi
Çirişoğlu, Emel; Olum, Emine (2019)İnsanların öncelikli ihtiyaçlarından olan beslenme, aynı zamanda temel bir motivasyondur. Günümüzde beslenme, yeni bir yemeği tatmak ve farklı lezzetler ve aromalar deneyimlemek uğruna seyahat edilen bir amaç haline ... -
Yiyecek-içecek sektöründe sürdürülebilirlik ve yenilikçi yaklaşımlar
Taş, Demet; Olum, Emine (2020)Doğal kaynakların verimli kullanımının öneminin artmasıyla birlikte, yenilenebilir ve etkin kaynak kullanımı elzem hale gelmiştir. Küresel tehdit unsuru haline gelen sera gazı emisyonu, yeşil alanların tahribi, bilinçsiz ...