Kategori "Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı" Makale Koleksiyonu İçin Listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Food allergy knowledge, attitude and practices of restaurant employees in İstanbul, Turkey
(2020)With the significant increase in fatal cases of allergic reactions, the issue of food allergy has attracted the attention of authorities, particularly food allergy competence and practices among food handlers. The purpose ... -
Toplu yiyecek üretimi gerçekleştiren işletmelerde fiziki mutfak planlaması
(Rahman TEMİZKAN, 2023)Bu araştırmanın amacı toplu yiyecek üretimi gerçekleştiren işletmelerin fiziki mutfak planlamasının incelenerek yeterliliklerinin saptanması ile bu işletmelerde üst düzey pozisyonda görev alan kişilerin konu hakkındaki ... -
Türk mutfağındaki fonksiyonel gıdaların gastronomi turizmi açısından önemi
(2019)İnsanların öncelikli ihtiyaçlarından olan beslenme, aynı zamanda temel bir motivasyondur. Günümüzde beslenme, yeni bir yemeği tatmak ve farklı lezzetler ve aromalar deneyimlemek uğruna seyahat edilen bir amaç haline ... -
Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşleri
(2022)Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri ... -
Yiyecek-içecek sektöründe sürdürülebilirlik ve yenilikçi yaklaşımlar
(2020)Doğal kaynakların verimli kullanımının öneminin artmasıyla birlikte, yenilenebilir ve etkin kaynak kullanımı elzem hale gelmiştir. Küresel tehdit unsuru haline gelen sera gazı emisyonu, yeşil alanların tahribi, bilinçsiz ...