Familial woolly hair with lichen planopilaris

dc.authorid0000-0002-7022-913X
dc.contributor.authorAltıntaş Kakşi, Sümeyye
dc.contributor.authorÖzdemir, Mustafa
dc.contributor.authorÇetinaslan Türkmen, İlknur
dc.date.accessioned10.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-10T19:35:55Z
dc.date.available10.07.201910:49:14
dc.date.available2019-07-10T19:35:55Z
dc.date.issued2017
dc.departmentİstanbul Medipol Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı
dc.departmentİstanbul Medipol Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü, Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı
dc.description.abstractWoolly hair is a rare congenital abnormality of the structure of the scalp hair characterized by tightly coiled hair involving part or the entire scalp occurring in an individual of non-negroid origin. In 1974, Hutchinson et al. classified woolly hair into three variants: A localized variant (woolly hair nevus) and two generalized variants, including autosomal dominant hereditary woolly hair and autosomal recessive (AR) familial woolly hair. Lichen planopilaris is a most frequent presentation of primary cicatricial alopecia. We hereby describe a patient with AR familial woolly hair and lichen planoplaris who has not been previously reported. We believe that the accumulation of these rare associations in the literature will be useful in understanding etiopathogenesis of the diseases.
dc.description.abstractYünsü saç, negroid kökenli olmayan bir bireyde meydana gelen saçlı derinin bir kısmını yad a tamamını etkileyen sıkı sarılmış saçlarla karakterize, saçlı deri saç yapısının nadir konjenital bira normalliğidir. 1974'te Hutchinson ve ark. yünsü saçı lokal alt tip (yünsü saç nevüsü) ile otozomald ominant herediter yünsü saç ve otozomal resesif (OR) ailesel yünsü saçı içeren iki jeneralize alt tipo lmak üzere üç farklı varyanta ayırdılar. Liken planopilaris ise nedeni tam olarak bilinmeyen pri-m er skatrisyel alopesinin en sık görülen formudur. Burada daha önce bildirilmemiş OR ailesel yünsüs aç ve liken planoplaris birlikteliği bulunan bir hastayı tarif ediyoruz. Nadir görülen bu birliktelik-l erin literatürde birikmesinin hastalıkların etiyopatojenezini anlamada faydalı olacağını düşünmekteyiz.
dc.identifier.citationAltıntaş Kakşi, S., Özdemir, M. ve Çetinaslan Türkmen, İ. (2017). Familial woolly hair with lichen planopilaris. Türkiye Klinikleri Dermatoloji, 27(3), 138-141. https://dx.doi.org/10.5336/dermato.2017-57396
dc.identifier.doi10.5336/dermato.2017-57396
dc.identifier.endpage141
dc.identifier.issn1300-0330
dc.identifier.issue3
dc.identifier.scopusqualityQ4
dc.identifier.startpage138
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12511/993
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.5336/dermato.2017-57396
dc.identifier.volume27
dc.indekslendigikaynakScopus
dc.language.isoen
dc.publisherOrtadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
dc.relation.ispartofTürkiye Klinikleri Dermatolojien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.subjectAlopecia
dc.subjectCyclosporine
dc.subjectLichen Planus
dc.subjectAlopesi
dc.subjectLiken Planus
dc.subjectSiklosporin
dc.titleFamilial woolly hair with lichen planopilaris
dc.typeArticle

Dosyalar

Orijinal paket
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim Yok
İsim:
ozdemir-mustafa(2017).pdf
Boyut:
1.87 MB
Biçim:
Adobe Portable Document Format
Açıklama:
Tam Metin / Full Text