Başlık için Makale Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 77, listelenen: 72-77
-
Working from home during the COVID-19 pandemic and its effects on diet, sedentary lifestyle, and stress
(MDPI, 2022)Many companies switched to working from home (WFH) after the COVID-19 pandemic. This paper aimed to examine the changes in dietary behavior, body weight, sedentary lifestyle, and stress in individuals who practice WFH. A ... -
Yetişkin bireylerin toplu beslenme alanlarındaki tabak artığı ile diyet kalite indeksi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(2020)Bu çalışma yetişkin bireylerin toplu beslenme alanlarında yaptığı tabak israfını, etkileyen faktörleri ve bu alanları kullanan bireylerin diyet kalitesini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Toplam 298 bireyin katıldığı ... -
Yetişkin kadınlarda beden kütle indeksi ile gece yeme sendromu ve uyku düzeni arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(2016)Amaç: Çalışma, yetişkin kadınlarda Beden Kütle İndeksi (BKİ) ile gece yeme sendromu (GYS) ve uyku düzeni arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Bireyler ve Yöntem: Temmuz-Ekim 2015 tarihleri arasında, ... -
Yetişkin obez kadınlarda gece yeme sendromu ve ağırlık denetimi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(2019)Amaç: Çalışma, yetişkin obez kadınlarda gece yeme sendromu (GYS) ve vücut ağırlık denetimi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Bireyler ve Yöntem: Bu çalışma, Eylül 2015 - Haziran 2016 tarihleri ... -
Yüksek veya önerilen miktarda proteinli diyet ile birlikte yapılan kuvvet egzersizlerinin vücut bileşimi ve performansa etkisi
(Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri, 2022)Amaç: Bu çalışmada, vücut geliştirme amacıyla kuvvet egzersizi yapan genç erkek bireylere verilen yüksek ve önerilen miktarda proteinli diyetin, vücut bileşimi ve performans üzerindeki etkisini değerlendirmek amaçlanmıştır. ... -
Yüksek yağlı diyetin açlık-tokluk metabolizmasında görevli hormonlar ve nöropeptidler üzerine etkileri
(Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)Günümüzde enerji yoğunluğu ve yağ içeriği yüksek, vitamin-mineral yönünden fakir besinlerin tüketimi gittikçe yaygınlaşmakta; bu besinlerin kontrolsüz tüketimi obezite ve diğer metabolik hastalıklara zemin hazırlamaktadır. ...