Başlık için Diğer Yayınlar Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 12, listelenen: 7-12
-
Polyamines in foods
(Marmara University, 2014)Putrescine (diamine), spermidine (triamine) and spermine (tetramine) are the most abundant polycatioanic natural amines. Putrescine and spermidine are found in nearly all organisms, while spermine is mainly found in ... -
Reaktif oksijen türleri ve obezitede oksidatif stres
(Marmara Üniversitesi, 2015)Obezite; alınan enerjinin, harcanan enerjiden fazla olmasından kaynaklanan, tüm dünyada prevalansı endişe verici şekilde artan kronik bir hastalıktır. Obeziteye neden olan etkenlerden biri olan oksidatif stres, reaktif ... -
Tuz tüketimi ve sağlık
(Türkiye Klinikleri Yayınevi, 2018)Sofra tuzu sodyum ve klorür iyonlarından oluşan basit ama hayati bir maddedir. Mutfakta kullanımının yanı sıra tarım, hayvancılık, gıda, tıp ve sanayinin birçok alanında önemli rol oynamaktadır. Denizler, tuzlu göller ve ... -
Vejetaryen sporcu olmak; besin tüketimi nasıl şekillenmeli?
(Düzce Üniversitesi, 2022)Vejetaryen sporcu sayısı her geçen gün artış göstermekte ancak bu artışa paralel olarak sporculara referans olabilecek literatür sayısı oldukça sınırlı kalmaktadır. Vejetaryen bireyler çoğunlukla ani şekilde, sağlık kontrolü ... -
Vitamin D, the immune system, and its relationship with diseases
(Springer, 2022)Background: Vitamin D is classified as an immunomodulatory hormone that is synthesized because of skin exposure to sunlight. It is known to come into play during the regulation of hormone secretion, immune functions, cell ... -
Yaşlılarda kırılganlık sendromu ve omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri
(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, 2020)Kırılganlık sendromu, yaşlanan nüfusun en önemli sorunlarından biridir. İnflamatuar süreçlerin düzensizliği, oksidatif stres, mitokondriyal işlev bozukluğu ve hücresel yaşlanma dahil olmak üzere çeşitli patofizyolojik ...