Ara
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
Food allergy knowledge, attitude and practices of restaurant employees in İstanbul, Turkey
(2020)
With the significant increase in fatal cases of allergic reactions, the issue of food allergy has attracted the attention of authorities, particularly food allergy competence and practices among food handlers. The purpose ...
Kandilli Camii ve geçirdiği dönemsel özellikler
(Selçuk Üniversitesi, 2020)
Boğaz’ın dar bir kesiminde konumlanan, kuzeyindeki Göksu Deresi ile güneyindeki Vaniköy yerleşimi arasında kalan Kandilli semtine Osmanlı Dönemi’nde, "Kandilli" denilmesine dair birçok rivayet bulunmaktadır. Sultan IV. ...
Boğaz hattındaki trafiğin optimizasyonuna yönelik bir karar destek sistemi önerisi: E-Bosphorus
(İstanbul Teknik Üniversitesi, 2020)
İstanbul’un önemli bölgelerinden biri olan Boğaz Hattı, trafik sıkışıklığı problemi ve bu problemin bu hattaki rekreasyon alanlarında meydana getirdiği ses ve gürültü kirliliği gibi problemlerle karşı karşıyadır. Bu ...
An introduction to design studio experience: The process, challenges and opportunities
(2020)
Abstract: This paper explores design education in studio settings and presents insights from a design
studio based on parametric design thinking. The first-year design studios are essential parts of the
architectural ...
Klasik Yunan ile Roma dönemlerinde yapım süreçleri ve yönetimi; bir inceleme çalışması
(Uluslararası Balkan Üniversitesi, 2020)
Yapı ihtiyacının ortaya çıkması ile başlayan yapım faaliyetleri, disiplinli ve düzenli süreçler halindeyürütülen inşaat organizasyonlarını gerektirmektedir. Yapım yönetimi ve organizasyonu; yapı üretimindeizlenen süreçleri, ...
Yiyecek-içecek sektöründe sürdürülebilirlik ve yenilikçi yaklaşımlar
(2020)
Doğal kaynakların verimli kullanımının öneminin artmasıyla birlikte, yenilenebilir ve etkin
kaynak kullanımı elzem hale gelmiştir. Küresel tehdit unsuru haline gelen sera gazı emisyonu,
yeşil alanların tahribi, bilinçsiz ...
Changes in chicken meat proteins during microwave and electric oven cooking
(Wiley, 2020)
Alterations in proteins and some functional properties of chicken thigh (TM) and breast meats (BM) cooked with microwave oven (MWO) were evaluated in comparison to traditional electric oven (EO). Cooking loss in both TM ...
Compact city concept from the viewpoint of place-making
(WITPress, 2020)
Today, with the rapid increase of urban populations, consequently increasing the urban service units, the efforts to maintain sustainable principles without compromising the quality of urban life has become one of the most ...
Grafitinin yer oluşturucu etkisi: İstanbul Karaköy alt geçit örneği
(Yıldız Teknik Üniversitesi, 2020)
Bu yazıda, sokak sanatı örneklerinden grafiti, yer oluşturma kavramı üzerinden ele alınmaktadır. Grafitinin, 1980’li yılların başında kentsel mekânlarda yayılan görselliği, sosyal ve mekânsal sorunları da beraberinde ...