Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDinç, Yakup
dc.contributor.authorSarıoğlan, Mehmet
dc.contributor.authorBezirgan, Muammer
dc.contributor.authorTürkmen, Büşra Meltem
dc.date.accessioned2023-08-18T08:01:52Z
dc.date.available2023-08-18T08:01:52Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.citationDinç, Y., Sarıoğlan, M., Bezirgan, M. ve Türkmen, B. M. (2022). Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 10(4), 3573-3592. https://dx.doi.org/10.21325/jotags.2022.1156en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.21325/jotags.2022.1156
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12511/11343
dc.description.abstractTürk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri tatma fırsatları bulmuşlardır. Bu doğrultuda araştırmanın amacı, Ayvalık yöresini ziyaret eden yabancı turistlerin konaklamaları sırasında Türk mutfak kültürüne ait yiyecek ve içeceklerin tadımından sonraki görüşlerinin tespit edilmesidir. Bu çalışmada ilk olarak literatür çalışması yapılmış ve gastronomi turizminde önemli rolü bulunan unsurlara yer verilmiştir. Araştırma verileri, Nisan-Mayıs 2022 tarihleri arasında yüz yüze anket tekniği kullanılarak toplanmıştır. Çalışmada Ayvalık yöresinde konaklayan yabancı turistlerin Türk mutfak kültürüne ilişkin görüş ve eğilimlerini belirlemek amacıyla yapılan çalışmada elde edilen veriler güvenirlilik analizi, tanımlayıcı istatistikler, ölçeklerin ortalama değerleri, tek yönlü varyans analizi ve t-testi yapılarak bulgular ortaya konulmuştur. Yapılan analizler sonucunda; konaklayan yabancı turistlerin cinsiyetleri ile Türk mutfağı hakkındaki görüşleri alt boyutlarından “görünüş” arasında anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir. Katılımcıların yaşları ile görünüş, lezzet, fiyat-performans boyutları arasında anlamlı bir farklılık olduğu bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractTurkish culinary culture has always been kept in the foreground as it is an old and rooted cuisine. This has become the focus of the attention of foreign tourists and they have the opportunity to taste food and drinks from Turkish cuisine during their tours and holidays. In this direction, the aim of the research is to determine the opinions of foreign tourists visiting the Ayvalık region after tasting the food and beverages of Turkish cuisine culture during their stay. In this study, firstly, a literature study was made and the elements that have an important role in gastronomy tourism were included. Research data were collected between April-May 2022 using the face-to-face survey technique. In the study, the data obtained in the study conducted to determine the views and tendencies of the foreign tourists staying in the Ayvalık region regarding the Turkish cuisine culture, reliability analysis, descriptive statistics, average values of the scales, one-way analysis of variance and t-tests were performed and the findings were revealed. As a result of the analyzes made; A significant difference was found between the gender of the foreign tourists staying and their views on Turkish cuisine, "appearance", one of the sub-dimensions. It was found that there was a significant difference between the ages of the participants and the dimensions of appearance, taste, price-performance.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTürk Mutfağıen_US
dc.subjectGastronomi Turizmien_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectAyvalıken_US
dc.subjectTurkish Cuisineen_US
dc.subjectGastronomy Tourismen_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectAyvalıken_US
dc.titleYabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşlerien_US
dc.title.alternativeForeign tourists' opinions about Turkish cuisineen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.departmentİstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.authorid0000-0001-9953-1749en_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage3573en_US
dc.identifier.endpage3592en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2022.1156en_US
dc.institutionauthorTürkmen, Büşra Meltem
dc.identifier.trdizinid1148913en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster