Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTektunalı Akman, Cansu
dc.contributor.authorGaripağaoğlu, Muazzez
dc.date.accessioned2021-01-20T05:41:35Z
dc.date.available2021-01-20T05:41:35Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.citationTektunalı Akman, C. ve Garipağaoğlu, M. (2018). Besin zenginleştirmesi. Sağlık ve Toplum, 28(3), 3-9.en_US
dc.identifier.issn1301-1421
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12511/6302
dc.description.abstractYetersiz ve dengesiz beslenme, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde görülen halk sağlığı sorunlarının başlıca nedenidir. Bu sorunların çözümüne yönelik bireysel ve toplumsal önlemler almak sosyal ve ekonomik gelişim için önemlidir. Toplumsal düzeyde alınan önlem- ler dünya genelinde farklılıklar gösterebilir. Bu önlemler; gelişmekte olan ülkelerde ilk 6 ay sadece anne sütü ile besleme, kaliteli ve yeter- li tamamlayıcı beslenmenin 6. aydan sonra sağlanması ve emzirme- nin en az 2 yaşına kadar sürdürülmesi, malnütrisyon açısından riskli gruplara beslenme eğitimi verilmesi, diyetin düzeltilmesi, beslenme müdahale programlarının yaygınlaştırılması, ve mikrobesin öğesi eksikliklerini önlemeye yönelik besin desteği ve besin zenginleştir- mesi uygulamalarının yapılması olarak sıralanabilir. Bu makalede besin zenginleştirmesi uygulamalarına güncel kaynaklara dayalı olarak yer verilmiştir.en_US
dc.description.abstractInadequate and unbalanced diet is the underlying cause of many public health problems in communities. Preventive measures by personal and societal levels are of significant importance for so- cial and economic development. Public health measures can vary among countries. Exclusive breastfeeding up to 6 months of age with complementary feeding up to two years of age or beyond, exten- ding of nutrition education programs aimed to vulnerable groups, diversification of diet, food supplementation and food fortification practices targeting prevention of micronutrient deficiencies fall into these categories. This article reviews the food fortification practices depending on recently published literature.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherSağlık ve Sosyal Yardım Vakfıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBesin Zenginleştirmeen_US
dc.subjectHalk Sağlığıen_US
dc.subjectBeslenmeen_US
dc.subjectMalnütrisyonen_US
dc.subjectFood Fortificationen_US
dc.subjectPublic Healthen_US
dc.subjectNutritionen_US
dc.subjectMalnutritionen_US
dc.titleBesin zenginleştirmesien_US
dc.title.alternativeFood fortificationen_US
dc.typereviewen_US
dc.relation.ispartofSağlık ve Toplumen_US
dc.departmentİstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümüen_US
dc.identifier.volume28en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage3en_US
dc.identifier.endpage9en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster