Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErdem, Nihal Zekiye
dc.date.accessioned08.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-08T20:19:09Z
dc.date.available08.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-08T20:19:09Z
dc.date.issued2016en_US
dc.identifier.citationErdem, N. Z. (2016). Gastrik band-gastrik bypass (Redo-Cerrahi) öncesi ve sonrası beslenme durumu: Bir olgu sunumu. Beslenme ve Diyet Dergisi, 44(2), 187-193.en_US
dc.identifier.issn1300-3089
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12511/624
dc.description.abstractBariatrik cerrahi, iştahı azaltıp tokluğa neden olarak, yiyeceklerin alımını kısıtlayarak, besin ögelerinin emiliminin bozulmasına neden olarak, enerji harcamasını arttırarak etkili ağırlık kaybı oluşturmaktadır. Beslenme kalitesinin düşmesi, kusmaları arttırarak, besin alımını kısıtlayarak ve beslenme yetersizliklerine neden olarak, ağırlık kaybını azaltacaktır. Diyetisyen, beslenme programını düzenlerken, interdisipliner değerlendirmeden yola çıkarak, beslenme alışkanlığının değiştirilmesini, düşük enerjili besinlerin tüketilmesini, besin çeşidinin değiştirilmesini, uyumunu, yoğunluğunu, hacmini, vitamin-mineral desteklerini, protein alımını ve fiziksel aktiviteyi göz önünde bulundurmalıdır. Her hastanın, uygun beslenme alışkanlığını hedefleyip geliştirebilmesi için bir ömür boyu diyetisyen tarafından diyetinin kontrolü, başarı için gereklidir. Cerrahi sonrası, beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktivite ile ilgili, davranış değişikliği yapılmadığında, ilerleyen yıllarda ağırlık kazanmaktadır.en_US
dc.description.abstractBariatric surgery; causes satiety by reducing the appetite, by restricting the intake of food, by causing deterioration of the absorption of nutrients, by increasing energy expenditure constitutes an effective weight loss. However, decrease in quality of alimentation, will reduce weight loss by increasing vomiting, restricting food intake and leading to malnutrition. Dietitians who regulate the feeding program should consider changing of dietary habits, consumption of low-energy food; replacement, orientation, density and volume of food types, vitamin and mineral support, protein intake and physical activity taking into consideration of interdisciplinary evaluations. In order to target and develop the appropriate diet, each patient should be lifetime controlled by dietitian. After surgery, if behavioural modification related to nutritional habits and physical activity wasn't performed, weight regaining will occur in later years.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBariatrik Cerrahien_US
dc.subjectRedo Cerrahien_US
dc.subjectRoux en-Y Gastrik Bypassen_US
dc.subjectBeslenmeen_US
dc.subjectBeslenme Kalitesien_US
dc.subjectBariatric Surgeryen_US
dc.subjectRedo Surgeryen_US
dc.subjectRoux en-Y Gastric Bypassen_US
dc.subjectNutritionen_US
dc.subjectQuality of Alimentationen_US
dc.titleGastrik band-gastrik bypass (Redo-Cerrahi) öncesi ve sonrası beslenme durumu: Bir olgu sunumuen_US
dc.title.alternativeNutrition status before and after gastric band-gastric bypass (Redo-Surgery): A case reporten_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofBeslenme ve Diyet Dergisien_US
dc.departmentİstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümüen_US
dc.identifier.volume44en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage187en_US
dc.identifier.endpage193en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster