Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
Premenopoz ve postmenopoz dönemdeki kadınların beslenme durumlarının serum kan lipid ve besin yoluyla alınan poliamin düzeyleri ile ilişkilerinin değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma menopoz öncesi ve sonrası dönemde olan kadınların beslenme durumlarının, serum lipid (TK, TG, HDL, LDL) ve diyet poliamin (putresin, spermidin, spermin) düzeyleri arasındaki ilişkiyi saptamak amacıyla yapılmıştır. ...
Sıfır-altı aylık dönemde beslenmeyi etkileyen faktörlerin incelenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma sıfır-altı ay arası bebeklerin beslenmelerini etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma 15 Temmuz-15 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul ili Beykoz ilçesi Aile Sağlık Merkezleri'nde ...
Sağlık bilimleri fakültesi öğrencilerinin sağlık okuryazarlık durumu ile sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının incelenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Araştırma İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin sağlık okuryazarlık düzeyleri ile sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının belirlenmesi ve değişkenler arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi ...
Yetişkin bireylerde farklı miktarlarda fruktoz tüketiminin antropometrik ölçümler ve bazı biyokimyasal parametreler üzerine etkisinin incelenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma, sağlıklı yetişkin bireylerde farklı miktarlarda fruktoz tüketiminin antropometrik ölçümler ve bazı biyokimyasal parametreler üzerindeki etkisini incelemek amacıyla planlanmıştır. Çalışma Ekim 2017-Mart 2018 ...
Gebelerde ortoreksiya nervoza eğiliminin belirlenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Sağlıklı olmak ve yaşam kalitesini arttırmak için beslenmenin yeterli ve dengeli olması gerekmektedir. Bazen sağlıklı beslenme tutumunda aşırıya kaçmak yeme bozukluğuna neden olabilmektedir. Beslenme tutumlarında meydana ...
Gestasyonel diyabetli kadınlarda beslenme durumları ve yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Gestasyonel diyabet, gebelik sırasında ortaya çıkmaktadır ve pozitif yaşam tarzı değişikliği ile kontrol altına alınabilmektedir. Bu çalışma Aralık 2018-Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ...
Balık yağı içeren takviye ile multivitamin şurup kullanan çocuk hastalarda hastalık sıklığının karşılaştırılması
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Vitamin ve mineral takviyeleri belli hastalıklarda tedavi, önlem veya immun sistemi için desteklemek amacıyla kullanılan mikro besinlerdir. Son yıllarda yapılan çalışmalarda, vitamin ve mineral eksikliği veya fazlalığının ...
Gıda seçimlerinde tüketicinin endişe kaynaklarının belirlenmesi ve gıda seçimleri üzerine etkilerinin araştırılması
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bireylerin sağlıklı ve kaliteli yaşam sürdürebilmeleri için sağlıklı gıdaya ulaşmaları ve tüketmeleri önemlidir. Bu çalışmada tüketicilerin gıda seçimindeki endişe kaynaklarının belirlenmesi ve bu endişelerin gıda seçimleri ...
Kronik karaciğer hastalarında nutrisyonel durumun değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Kronik karaciğer hastalarında malnütrisyon sık görülen bir komplikasyondur. Malnütrisyonun oluşturabileceği komplikasyonları önlemek için kronik karaciğer hastalarında beslenme durumu değerlendirilmelidir. Çalışmamızda ...
Üniversite öğrencilerinde renklerin tatlı tüketimine etkisinin incelenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Besin yetersizliğinden obeziteye kadar geniş bir aralıkta görülebilen malnütrisyon ve beslenmeye bağlı hastalıkların tüm dünyayı tehdit ettiği görülmektedir. Bir taraftan yeme alışkanlıklarının gün geçtikçe değişmesi ve ...