Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Kurumsal şirket çalışanlarının sürdürülebilir beslenme hakkındaki bilgi, tutum ve davranışlarının değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Sürdürülebilir beslenmenin hedefi tüm insanların yeterli, güvenli ve gerekli temel besin ögelerine ulaşabilmesi, günümüz ve gelecek nesillerin sağlıklı olabilmesi ve çevresel etkileri düşük tutmaktır. Bu çalışmanın amacı ...
Hiperbilirubinemi tanısı ile yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yatan bebeklerin beslenme şekilleri ile hastanede kalış süreleri arasındaki ilişki
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Bu çalışma hiperbilirubinemi tanısı ile yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yatan bebeklerin beslenme şekilleri ile hastanede kalış süresi arasında ilişkiyi araştırmak amacıyla metadolojik olarak yapıldı. Araştırma evrenini ...
Uzun dönem yağlı beslenmenin hipotalamustaki glutamaterjik nöronlar üzerinden davranışsal süreçlere etkisi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Aşırı yeme ve obezite gün geçtikçe büyüyen bir sağlık problemidir. Beslenmeyi etkileyen nöral mekanizmalar ile ilgili çalışmalar, bu sorunu önlemede kullanılacak tedavi yöntemleri için önemli yer edinmektedir. Hipotalamusun ...
Dudak damak yarığı ile doğan bebeklerin beslenme problemlerine yönelik online aile eğitimi etkililiğinin incelenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Dudak damak yarığına (DDY) sahip olan bebekler, ağız yapılarında görülen anatomik farklılık sebebiyle beslenmede ciddi problemler yaşayabilmekte ve gelişim geriliği riskiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Aynı zamanda ...
Yüksek yağlı diyet ile beslenen farelerde diyet gluteninin vücut ağırlığı ve mikrobiyotaya etkisi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Buğday gluteni sindirilebilir olması ve bağırsak immünitesinin modülasyonunda rol oynadığı bilinen amino asitlerin (glutamin, glutamik asit) kaynağı olması nedeniyle birçok memeli için iyi bir diyet protein kaynağı olarak ...