Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
Gastrik band-gastrik bypass (Redo-Cerrahi) öncesi ve sonrası beslenme durumu: Bir olgu sunumu
(2016)
Bariatrik cerrahi, iştahı azaltıp tokluğa neden olarak, yiyeceklerin alımını kısıtlayarak, besin ögelerinin emiliminin bozulmasına neden olarak, enerji harcamasını arttırarak etkili ağırlık kaybı oluşturmaktadır. Beslenme ...
Nörolojik yutma bozukluğu olan çocukların besin tüketim durumlarının değerlendirilmesi
(Türkiye Diyetisyenler Derneği, 2014)
Amaç: Çalışmanın amacı nörolojik yutma bozukluğu olan çocukların beslenme şekli ile enerji, makro ve mikro besin ögesi alım durumlarını değerlendirmektir. Bireyler ve Yöntem: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik ...
Kronik karaciğer hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisi
(2017)
Kronik karaciğer hastalarında malnütrisyon yaygın görülen bir komplikasyondur. Hastalığın ilerlemesi ile birlikte malnütrisyon oranı artmaktadır. Malnütrisyon temel olarak yetersiz ve/veya kalitesiz besin alımı, sindirim ...
Poliaminler ve kanser; Kanserli hastaların beslenmesinde poliaminlerin rolleri
(Marmara Üniversitesi, 2015)
Poliaminler (putresin, spermidin ve spermin) tüm canlılarda bulunan bazik moleküllerdir. Hücre büyümesi, farklılaşması, DNA, RNA ve protein sentezinden sorumludurlar. Hücrelerde endojen olarak üretildikleri gibi diyet ...
Besin zenginleştirmesi
(Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, 2018)
Yetersiz ve dengesiz beslenme, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde görülen halk sağlığı sorunlarının başlıca nedenidir. Bu sorunların çözümüne yönelik bireysel ve toplumsal önlemler almak sosyal ve ekonomik gelişim için ...
Gebelikte beslenmenin kordon kanı yağ asidi düzeylerine etkisi
(2019)
Amaç: Bu çalışmada gebelikte beslenmenin kordon kanı yağ asidi düzeylerine etkisini incelemekamaçlanmıştır.Gereç ve Yöntemler: Son trimesterin başındaki toplam 33 gebenin antropometrik ve demografik verileri, ölçümler ve ...
Tatlandırıcılar ve metabolizma hastalıklarıyla ilişkisi
(2017)
Tatlandırıcılar şeker yerine ikame edilen, şeker benzeri tatlı bir tada sahipken önemli ölçüde daha az gıda enerjisi içeren bir gıda katkı maddesidir. Bazı şeker ikameleri doğa tarafından bazıları da yapay olarak üretilir. ...