Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
A cross-sectional study: Nutritional polyamines in frequently consumed foods of the Turkish population
(2014)
Putrescine, spermidine and spermine are the most abundant polycationic natural amines found in nearly all organisms. They are involved in regulation of gene expression, translation, cell proliferation and differentiation. ...
Yüksek yağlı diyetin açlık-tokluk metabolizmasında görevli hormonlar ve nöropeptidler üzerine etkileri
(Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Günümüzde enerji yoğunluğu ve yağ içeriği yüksek, vitamin-mineral yönünden fakir besinlerin tüketimi gittikçe yaygınlaşmakta; bu besinlerin kontrolsüz tüketimi obezite ve diğer metabolik hastalıklara zemin hazırlamaktadır. ...
Clothing preference affects vitamin D status of young women
(Elsevier, 2014)
Vitamin D deficiency is associated with several chronic diseases, which include cardiovascular, autoimmune diseases, and cancer. Several factors such as exposure to sunlight, skin color, dietary habits, and cultural factors ...