Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Consumption and preferences of fruits and vegetables in Turkish adults
(Cambridge University Press, 2020)
High fruit and vegetable intake is associated with reduced risk of future chronic diseases. This study aimed to evaluate the consumption of fruits and vegetables in adults living in Turkey.The study was performed with ...
Barsak mikrobiyotası ve dayanıklılık egzersizleri
(2019)
Barsak mikrobiyotası; hormonal nitelikte çeşitli sinyal molekülleri üreterek, kan dolaşımı ile vücudun farklı bölgelerine ulaşabilen mikroorganizma kümeleridir. Mikrobiyota günümüzde birçok hastalıkla ilişkilendirilen ...
Vejetaryen sporcu olmak; besin tüketimi nasıl şekillenmeli?
(Düzce Üniversitesi, 2022)
Vejetaryen sporcu sayısı her geçen gün artış göstermekte ancak bu artışa paralel olarak sporculara referans olabilecek literatür sayısı oldukça sınırlı kalmaktadır. Vejetaryen bireyler çoğunlukla ani şekilde, sağlık kontrolü ...
Farklı beden kitle indekslerine göre serum visfatin düzeyi ile metabolik parametreler arasındaki ilişki
(2019)
Amaç: Bu çalışma, beden kitle indeksleri farklı olan bireylerde, beden kitle indeksi ile serum visfatinve metabolik parametereler arasındaki ilişkinin araştırılması amacıyla yapıldı.Yöntem: Araştırmaya dahil edilen hastalara ...
Yüksek veya önerilen miktarda proteinli diyet ile birlikte yapılan kuvvet egzersizlerinin vücut bileşimi ve performansa etkisi
(Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri, 2022)
Amaç: Bu çalışmada, vücut geliştirme amacıyla kuvvet egzersizi yapan genç erkek bireylere verilen yüksek ve önerilen miktarda proteinli diyetin, vücut bileşimi ve performans üzerindeki etkisini değerlendirmek amaçlanmıştır. ...
The effect of nutrition education sessions on energy availability, body composition, eating attitude and sports nutrition knowledge in young female endurance athletes
(2024)
Nutrition knowledge plays a pivotal role in shaping dietary habits and food choices, particularly in the realm of sports nutrition. This study investigates the effects of a series of nutrition education sessions conducted ...