Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Reaktif oksijen türleri ve obezitede oksidatif stres
(Marmara Üniversitesi, 2015)
Obezite; alınan enerjinin, harcanan enerjiden fazla olmasından kaynaklanan, tüm dünyada prevalansı endişe verici şekilde artan kronik bir hastalıktır. Obeziteye neden olan etkenlerden biri olan oksidatif stres, reaktif ...
İnflamatuvar bağırsak hastalıkları ve anemi ilişkisi
(Türkiye Diyetisyenler Derneği, 2015)
İnflamatuvar bağırsak hastalıkları (İBH), temelde ülseratif kolit (ÜK) ve Crohn hastalığını (CH) içermektedir. Genellikle genetik olarak duyarlı kişilerde ortaya çıkan, etiyolojisi tam olarak bilinmeyen, primer olarak ...
Anne sütünde poliaminler
(Galenos Yayıncılık, 2015)
Anne sütü, tüm yeni doğanlar ve bebekler için ideal besindir. Yapısında, gelişimi sağlayan makro besin bileşenleri ve fonksiyonel bileşikler içerir. Anne sütü bileşenleri, erken doğum ve zamanında doğum yapan annelerde ...
Bioflavour production from tomato and pepper pomaces by kluyveromyces marxianus and debaryomyces hansenii
(Springer, 2015)
ioflavours are called natural flavour and/or fragrance compounds which are produced using metabolic pathway of the microorganism and/or plant cells or their enzyme systems with bioengineering approaches. The aim of this ...