Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
İstanbul’daki hastane mutfaklarından alınan yüzey örneklerinde hijyenik durumun ve çalışan personelde hijyen farkındalığının belirlenmesi
(2017)
Amaç: Bu çalışma İstanbul'da bulunan üç özel hastanenin HACCP kalite güvence sistemi sertifikasına sahip mutfaklarından alınan yüzey örneklerinde hijyenik durumun ve çalışan personelde hijyen farkındalığının belirlenmesi ...
Urfa peynirlerinden izole edilen staphylococcus aureus suşlarında enterotoksin üretim potansiyeli ve metisilin dirençliliği
(Sidas Medya, 2017)
Çalışma kapsamında, İstanbul ve Şanlıurfa'daki halk pazarı ve marketlerde satışa sunulan Urfa peyniri örneklerinden izole edilen Staphylococcus aureus suşları koagulaz ile DNaz enzim aktiviteleri ve metisilin dirençlilik ...
Torulaspora delbrueckii ve trichoderma atroviride kullanılarak pirinadan (zeytin katı atığı) biyoaroma üretimi
(Sidas Medya, 2014)
Bu çalışmada, Torulaspora delbrueckii ve Trichoderma atroviride kullanılarak, pirinadan mikrobiyal fermentasyon yoluyla doğal aroma maddelerinin üretilme olanaklarının araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla, Torulaspora ...
Bioflavour production from tomato and pepper pomaces by kluyveromyces marxianus and debaryomyces hansenii
(Springer, 2015)
ioflavours are called natural flavour and/or fragrance compounds which are produced using metabolic pathway of the microorganism and/or plant cells or their enzyme systems with bioengineering approaches. The aim of this ...