Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Kurumsal şirket çalışanlarının sürdürülebilir beslenme hakkındaki bilgi, tutum ve davranışlarının değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Sürdürülebilir beslenmenin hedefi tüm insanların yeterli, güvenli ve gerekli temel besin ögelerine ulaşabilmesi, günümüz ve gelecek nesillerin sağlıklı olabilmesi ve çevresel etkileri düşük tutmaktır. Bu çalışmanın amacı ...
Tatlandırıcılar ve metabolizma hastalıklarıyla ilişkisi
(2017)
Tatlandırıcılar şeker yerine ikame edilen, şeker benzeri tatlı bir tada sahipken önemli ölçüde daha az gıda enerjisi içeren bir gıda katkı maddesidir. Bazı şeker ikameleri doğa tarafından bazıları da yapay olarak üretilir. ...
Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı'na başvuran periodontitisli hastaların beslenme durumunun değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Bu çalışmanın amacı periodontitisli bireylerin beslenme durumlarını diyet inflamatuar indeksi aracılığıyla değerlendirip periodontal açıdan sağlıklı bireylerle karşılaştırmaktır. Çalışmaya 19-65 yaş arası 60 periodontitisli ...