Konu "Putresin" için Sağlık Bilimleri Enstitüsü listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Bebeklik dönemi (0-6 ay) süresinde emziren annelerin sütlerinde poliamin içeriğinin bebeğin beden gelişimi üzerine etkilerinin incelenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Anne sütü, yenidoğanlar için ilk poliamin kaynağıdır. Anne sütü poliaminleri hücre büyümesinde rol almakla birlikte, yenidoğanın sindirim kanalının ve bağışıklık sisteminin gelişmesinde de etkilidir. Bu çalışma ile anne ... -
Farklı ekmek çeşitlerinin poliamin düzeylerinin ve ekmekten gelen günlük poliamin alım miktarının belirlenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)Poliaminler bütün canlılarda bulunan ve birçok fonksiyona sahip olan biyolojik aminlerdir. Hücrede toplam poliamin düzeyini biyosentez yoluyla sentezlenen, besinlerden alınan ve mikrobiyota kaynaklı poliaminler belirler. ... -
Obezitede; Putresin düzeyi ve oksidatif stres ile ilişkisi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)Çalışmanın amacı, obez bireylerde ve kontrol grubunda putresin düzeyleri ve putresin ile oksidatif stres ilişkisini araştırmaktır. Çalışma kapsamında, yaş ortalaması 18-70 olan, 85 obez çalışma grubunu ve 29 sağlıklı birey ... -
Premenopoz ve postmenopoz dönemdeki kadınların beslenme durumlarının serum kan lipid ve besin yoluyla alınan poliamin düzeyleri ile ilişkilerinin değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)Bu çalışma menopoz öncesi ve sonrası dönemde olan kadınların beslenme durumlarının, serum lipid (TK, TG, HDL, LDL) ve diyet poliamin (putresin, spermidin, spermin) düzeyleri arasındaki ilişkiyi saptamak amacıyla yapılmıştır. ...