Yazar "Özmen Toğay, Sine" için Tez Koleksiyonu listeleme
-
Hastane mutfaklarından alınan yüzey örneklerinde hijyenik durumun ve çalışan personelde hijyen farkındalığının belirlenmesi
Ünal, Mehmet Mahmut (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)İstanbul ilinde bulunan ve toplu beslenme hizmeti veren 3 adet özel hastane mutfağından alınan yüzey örneklerinde hijyenik durumun ve çalışan personelde hijyen farkındalığının belirlenmesi amacı ile yapılan bu çalışmada ... -
İstanbul ilinde açıkta satılan dondurmaların koagülaz pozitif staphylococcus aureus yönüyle incelenmesi
Ede, Elif (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışmanın amacı İstanbul ilinde açıkta satılan dondurma örneklerinde koagülaz pozitif Staphylococcus aureus varlığının araştırılmasıdır. Bu amaçla Ağustos – Eylül 2015 tarihleri arasında İstanbul ilinin Beykoz, Ümraniye, ... -
İstanbul ilindeki pazar ve marketlerde açıkta satılan beyaz peynirlerin hijyenik yönden değerlendirilmesi
Çağlayan, Elif Bilge (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)Bu çalışmada, İstanbul'da market ve pazarlarda satılan beyaz peynirlerde gıda kaynaklı patojenlerden L. monocytogenes ve Salmonella spp. varlığı, ayrıca gıda kaynaklı intoksikasyon etmeni bir patojen olan koagülaz pozitif ... -
İstanbul ve Şanlıurfa'da satışa sunulan urfa peynirlerinin koagülaz pozitif staphylococcus aureus yönüyle karşılaştırılması
Bingöl, Kadriye Kübra (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Urfa peyniri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Şanlıurfa'da çok tüketilen bir süt ürünüdür. Geleneksel olarak çiğ sütten, hijyenik olmayan şartlarda üretilen Urfa peynirinin son yıllarda endüstriyel üretimi artış ... -
Organik ve organik olmayan peynirlerden izole edilen enterokokların antibiyotik direnç özelliklerinin belirlenmesi
Yamaner, Cemre (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışmada organik ve organik olmayan peynirlerden izole edilen enterokok suşlarının antibiyotiklere karşı direnç özellikleri belirlenmiş ve karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir. Çalışma kapsamında, İstanbul'da ... -
Piyasa satılan ticari kefirlerin mikrobiyal kalitesinin değerlendirilmesi
Çıray, Zehra (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)Bu çalışmanın amacı; tüketime sunulan ticari kefirlerin mikrobiyal kalitesinin değerlendirilmesidir. Mart – Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul'da marketlerden alınan 45 adet sade, 35 adet meyveli ve 20 adet light ...