Ara
Toplam kayıt 18, listelenen: 1-10
Kritik hastalarda standart ve diyabete özgü beslenme ürünlerinin, sıkı kan şekeri kontrolü üzerine etkilerinin karşılaştırılması
(Galenos Yayıncılık, 2020)
Amaç: Beslenme desteği, yoğun bakım tedavisinin bir parçasıdır. Çalışmamızda hiperglisemikkritik yoğun bakım hastalarında diyabete özgü enteral ürün ile standart enteral ürünün sıkı kan şekerikontrolü ve insülin ihtiyacı ...
Adölesan amatör futbolcuların beslenme durumunun değerlendirilmesi
(Ankara Üniversitesi, 2020)
Bu çalışma; amatör olarak futbol oynayan, 14-18 yaş arası erkek adölesanların beslenme durumlarını değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Çalışmaya çeşitli futbol kulüplerinin alt yapı takımlarında oynayan 113 adölesan dahil ...
Investigation of changes in nutritional status and anthropometric measurements depending on the menstrual cycle in women: A cross-sectional study
(2020)
Objective: The primary aim of this study is to investigate the nutritional status and body composition changes
of 80 Turkish women within the age of 18-25 years during
their menstrual cycles.
Materials and Methods: ...
The effects of dietary changes on bone markers in postmenopausal vertebral osteopenia
(Churchill Livingstone, 2020)
Background & aims: Nutrition is one of the most important environmental factors affecting the formation of osteopenia. The purpose of this study was to investigate the effects of dietary changes on bone formation and bone ...
Sıçanlarda yüksek fruktozlu mısır şurubuyla indüklenen karaciğer yağlanması modelinde probiyotik ve omega-3 yağ asitlerinin etkileri
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Non alkolik yağlı karaciğer hastalığı, patogenezi tam olarak anlaşılamayan, kompleks ve multifaktöriyel bir hastalıktır. Bu çalışmada, yüksek fruktozlu mısır şurubuyla (YFMŞ) karaciğer yağlanması modeli oluşturulan sıçanlarda ...
Mıa şizofreni modelinde, beslenme paternlerinin ön uyaran aracılı inhibisyonu test yöntemi ile incelenmesi ve epilepsi üzerine etkilerinin araştırılması
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Şizofreni ve epilepsi prevelansı giderek artan hastalıklardır ve birlikte görülme sıklığı oldukça yüksektir. Bu çalışmada epilepsi ve şizofreni arasındaki ilişki, ve gebelikte eksik, yetersiz ya da sağlıksız bazı beslenme ...
18-30 yaş arası üniversite öğrencilerinde duygusal açlık ve yeme davranışında etkili psikolojik faktörler
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Duyguların insanlardaki yeme davranışlarını etkilediği bildirilmektedir. Sağlığı olumsuz yönde etkileyen yeme davranışlarının belirlenmesi ve gelişiminin önlenmesi, fiziksel, duygusal ve sosyal sorunları azaltarak bireylerin ...
Postmenopozal kadınlarda serum ferritin düzeyinin beslenme ve obezite ile ilişkisinin araştırılması
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Menopoz kadınların hayatında yaşlanma ile birlikte doğal olarak gelişen önemli bir geçiş dönemidir. Postmenopozal kadınlarda, değişen metabolizma nedeniyle kronik hastalıkların görülme riski artar. Vücutta demir durumunun ...
Yetişkin bireylerde tatlı tüketimi ve duygudurum değişiklikleri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Duygusal yeme davranışı stres, üzüntü, mutluluk ve depresyon gibi duygudurum değişiklikleri ile ortaya çıkan, zamanı belli olmayan ve belirli besinlere karşı hissedilen psikolojik yeme türlerinden biridir. Yapılan çalışmalarda, ...
Özel eğitim alan çocuklarda beslenmenin büyüme ve gelişme üzerine etkisi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Amaç: Bu araştırma, İstanbul Eyüp Dilbade Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine başvuran, 4-16 yaş aralığında Serebral Palsi tanısı almış olan çocukların beslenme durumlarının büyüme ve gelişme üzerine etkisini saptamak ...