Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Gastrik band-gastrik bypass (Redo-Cerrahi) öncesi ve sonrası beslenme durumu: Bir olgu sunumu
(2016)
Bariatrik cerrahi, iştahı azaltıp tokluğa neden olarak, yiyeceklerin alımını kısıtlayarak, besin ögelerinin emiliminin bozulmasına neden olarak, enerji harcamasını arttırarak etkili ağırlık kaybı oluşturmaktadır. Beslenme ...
Gebelik döneminde beslenme durumunun, kordon kanı yağ asitleri düzeyleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)
Bu çalışma gebelerin beslenme yoluyla aldıkları yağ asitlerinin kordon kanı yağ asitleri üzerine etkilerinin değerlendirilmesi amacıyla yapıldı. Kadıköy-Koşuyolu Özel İstanbul Medipol Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde ...
Gebelik ve laktasyon döneminde yapılan omega-3 yağ asidi desteğinin anne sütü OMEGA-3 yağ asitleri düzeyine etkisi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)
Çalışma, gebelik ve laktasyon dönemindeki kadınlara yapılan omega-3 yağ asidi desteğinin anne sütündeki omega-3 yağ asitleri düzeyine etkisini belirlemek amacı ile yapılmıştır. 1 Eylül 2015-31 Aralık 2016 tarihleri arasında ...
Farklı sosyo ekonomik düzeydeki 10-14 yaş grubu çocuklarda sebze-meyve tüketim alışkanlığının incelenmesi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)
Bu çalışma farklı sosyoekonomik (SED) düzeydeki 10-14 yaş grubu çocuklarda sebze-meyve tüketim alışkanlığını değerlendirmek amacıyla yapıldı. Bir Mart-1 Nisan 2015 tarihleri arasında, İstanbul İli Beykoz İlçesi'ndeki resmi ...
Ramazan ayında oruç tutan bireylerde beslenme durumunun kan bulguları, vücut ağırlığı ve bileşeni üzerine etkileri
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)
Bu çalışmanın amacı Ramazan ayında tutulan orucun ve değişen beslenme durumunun sağlıklı yetişkinlerde kan bulguları, vücut ağırlığı ve bileşeni üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Çalışmaya Ramazan ayı boyunca ara vermeden ...