Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Besin zenginleştirmesi
(Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, 2018)
Yetersiz ve dengesiz beslenme, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde görülen halk sağlığı sorunlarının başlıca nedenidir. Bu sorunların çözümüne yönelik bireysel ve toplumsal önlemler almak sosyal ve ekonomik gelişim için ...
Gebelikte beslenmenin kordon kanı yağ asidi düzeylerine etkisi
(2019)
Amaç: Bu çalışmada gebelikte beslenmenin kordon kanı yağ asidi düzeylerine etkisini incelemekamaçlanmıştır.Gereç ve Yöntemler: Son trimesterin başındaki toplam 33 gebenin antropometrik ve demografik verileri, ölçümler ve ...
The effects of dietary changes on bone markers in postmenopausal vertebral osteopenia
(Churchill Livingstone, 2020)
Background & aims: Nutrition is one of the most important environmental factors affecting the formation of osteopenia. The purpose of this study was to investigate the effects of dietary changes on bone formation and bone ...
Types of bread preferred by adult individuals and bread's place in daily nutrition
(Mattioli 1885, 2021)
Bread, one of the most consumed food by humankind throughout history, has a global importance in nutrition. The common belief in recent years that bread is fattening and is harmful to health causes bread to be excluded ...
Bir – iki yaş dönemi çocuklarda büyümenin değerlendirilmesi: Kesitsel bir çalışma
(İstanbul Üniversitesi, 2022)
Amaç: Çalışma, 1-2 yaş dönemi çocuklarda büyümenin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Üç yüz iki çocuk ve annesi ile gerçekleştirilen çalışmada, çocuklar ve ailelere ilişkin veriler bir anket formu ile elde ...