Browsing by Author "Kızılaslan, Nildem"
Now showing items 1-5 of 5
-
The effect of different amounts of cinnamon consumption on blood glucose in healthy adult individuals
Kızılaslan, Nildem; Erdem, Nihal Zekiye (Hindawi Limited, 2019)Background. This study was aimed at investigating the effect of consumption of different amounts of cinnamon on preprandial blood glucose (PrBG), postprandial blood glucose (PoBG), glycosylated hemoglobin (HbA1c), and body ... -
The effects of probiotics and Omega-3 fatty acids in liver steatosis induced in rats by high-fructose corn syrup
Kızılaslan, Nildem; Erdem, Nihal Zekiye; Katar, Muzaffer; Gevrek, Fikret (Wiley, 2022)Aims. This study was designed to reveal the effect of probiotics and omega-3 fatty acids in a fatty liver model in rats induced by high-fructose corn syrup (HFCS). Methods. In the study, 40 male Wistar Albino rats were ... -
Sağlıklı yetişkin bireylerde, farklı miktarlarda tüketilen tarçının kan şekeri ve lipidleri üzerine etkisi
Kızılaslan, Nildem (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışmada, farklı miktarlarda tüketilen tarçının biyokimyasal bulgulardan; LDL, HDL, VLDL,TG, TK, HbA1c, AKŞ, TKŞ ile tansiyon, kilo ve BKİ üzerine etkisini araştırmak amaçlanmıştır. Bu araştırma, 41 sağlıklı yetişkin ... -
Sıçanlarda yüksek fruktozlu mısır şurubuyla indüklenen karaciğer yağlanması modelinde probiyotik ve omega-3 yağ asitlerinin etkileri
Kızılaslan, Nildem (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)Non alkolik yağlı karaciğer hastalığı, patogenezi tam olarak anlaşılamayan, kompleks ve multifaktöriyel bir hastalıktır. Bu çalışmada, yüksek fruktozlu mısır şurubuyla (YFMŞ) karaciğer yağlanması modeli oluşturulan sıçanlarda ... -
Tatlandırıcılar ve metabolizma hastalıklarıyla ilişkisi
Kızılaslan, Nildem (2017)Tatlandırıcılar şeker yerine ikame edilen, şeker benzeri tatlı bir tada sahipken önemli ölçüde daha az gıda enerjisi içeren bir gıda katkı maddesidir. Bazı şeker ikameleri doğa tarafından bazıları da yapay olarak üretilir. ...