Browsing by Author "Hızlı Güldemir, Hilal"
Now showing items 1-5 of 5
-
Comparison of nutritional intake and dietary behaviors in overweight/obese and non-obese university students: A school-based study
Dost, Ayşe; Esin, Melek Nihal; Hızlı Güldemir, Hilal (Marmara University Faculty of Health Sciences, 2021)Objective: This study was conducted to determine of nutritional intake and dietary behaviors in overweight/obese and non-obese university students. Methods: The sample of this descriptive comparative study consisted of 220 ... -
Consumption and preferences of fruits and vegetables in Turkish adults
Hızlı Güldemir, Hilal; Yousefirad, Neda; Akman, Cansu; Sezer, Fatma Elif; Yoldaş İlktaç, Havvanur; Garipağaoğlu, Muazzez; Ersoy, Gülgün (Cambridge University Press, 2020)High fruit and vegetable intake is associated with reduced risk of future chronic diseases. This study aimed to evaluate the consumption of fruits and vegetables in adults living in Turkey.The study was performed with ... -
Kurumsal şirket çalışanlarının sürdürülebilir beslenme hakkındaki bilgi, tutum ve davranışlarının değerlendirilmesi
Atar, Aslıhan (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)Sürdürülebilir beslenmenin hedefi tüm insanların yeterli, güvenli ve gerekli temel besin ögelerine ulaşabilmesi, günümüz ve gelecek nesillerin sağlıklı olabilmesi ve çevresel etkileri düşük tutmaktır. Bu çalışmanın amacı ... -
Omega yağ asitlerinin sıçanlarda açlık ve tokluk metabolizması üzerine etkilerinin araştırılması
Hızlı Güldemir, Hilal (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)Obezite, dünya ve ülkemiz genelinde gittikçe yaygınlaşan kronik bir hastalıktır. Beslenme ile alınan yağların, besin alımına ve açlık-tokluk metabolizmasına etkisinin daha iyi anlaşılması obezite ile mücadelede önemli bir ... -
Yetişkin bireylerin toplu beslenme alanlarındaki tabak artığı ile diyet kalite indeksi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
Bu çalışma yetişkin bireylerin toplu beslenme alanlarında yaptığı tabak israfını, etkileyen faktörleri ve bu alanları kullanan bireylerin diyet kalitesini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Toplam 298 bireyin katıldığı ...