Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Sıçanlarda yüksek fruktozlu mısır şurubuyla indüklenen karaciğer yağlanması modelinde probiyotik ve omega-3 yağ asitlerinin etkileri
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Non alkolik yağlı karaciğer hastalığı, patogenezi tam olarak anlaşılamayan, kompleks ve multifaktöriyel bir hastalıktır. Bu çalışmada, yüksek fruktozlu mısır şurubuyla (YFMŞ) karaciğer yağlanması modeli oluşturulan sıçanlarda ...
Sağlıklı yetişkin bireylerde, farklı miktarlarda tüketilen tarçının kan şekeri ve lipidleri üzerine etkisi
(İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)
Bu çalışmada, farklı miktarlarda tüketilen tarçının biyokimyasal bulgulardan; LDL, HDL, VLDL,TG, TK, HbA1c, AKŞ, TKŞ ile tansiyon, kilo ve BKİ üzerine etkisini araştırmak amaçlanmıştır. Bu araştırma, 41 sağlıklı yetişkin ...
Tatlandırıcılar ve metabolizma hastalıklarıyla ilişkisi
(2017)
Tatlandırıcılar şeker yerine ikame edilen, şeker benzeri tatlı bir tada sahipken önemli ölçüde daha az gıda enerjisi içeren bir gıda katkı maddesidir. Bazı şeker ikameleri doğa tarafından bazıları da yapay olarak üretilir. ...